Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASZEROWANE JAJKA NA SAŁATCE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
pieczarki 40 dkg.
Sałatka:
papryka czerwona 1 sztuka
szynka chuda 20 dkg.
por 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 4 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
majonez 4 łyżki
majonez sos czosnkowy lub chrz 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: FASZEROWANE JAJKA NA SAŁATCE

Pieczarki oraz cebulę drobno pokroić, a następnie razem podsmażyć. Posolić i dopieprzyć do smaku. Całość ostudzić. Dodać żółtka i całość rozetrzeć na jednolitą masę. Faszerować połówki białek.
SAŁATKA
Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę, dodać majonez wraz z sosem. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do salaterki. Na sałatce ułożyć faszerowane jajka.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 23.05.2012 12:18
bardzo fajne
RenataZ-et 05.03.2011 12:00
Bardzo efektowne
MAR3STA 16.02.2011 16:17
smaczne;)
Margo1 14.02.2011 09:14
świetna sałatka
matii6 07.02.2011 17:53
pycha
Monika193
Monika193 07.02.2011 10:07
lubię takie jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak