Sposób przygotowania

Z cytryny odcisnąć sok. Gruszki opłukać, obrać, pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny. Zagotować cukier puder i waniliowy z 200 ml wody. Dodać gruszki gotować 5 minut i odcedzić. Syrop zachować. Na patelni zrumienić cukier rafinowany wlać syrop, dodać masło i podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Do sosu dodać gruszki i wymieszać. Na gorące naleśniki nałożyć gruszki. Złożyć naleśniki jak na krokiety, polać sosem z gruszek i brandy. Zapalić brandy i zapalać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny pomysł:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    brzmi super
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pewnie ciekawe w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !