Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochowa z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 300 g
włoszczyzna 400 g
groch 0,5 kg
kości 0,5 kg
majeranek
sól
pieprz
makaron rurki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grochowa z makaronem

Kości umyć, zalać zimną wodą, gotować.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić dodać do wywaru.
Do gotującego wywaru wsypać opłukany groch, gotować.
Dodać tez boczek w całości.
Gdy boczek będzie miękki, wyjąć go, ostudzić i pokrajać w drobną kostkę.
Pod koniec gotowania doprawić zupę majerankiem, solą, pieprzem, wsypać makaron, gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak