Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulowe knysze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
drożdże 3 dag
cukier 1 łyżka
mleko 4 łyżki
jajko 2 szt.
olej
masło 3 łyżki
cebula biała 4 szt.
sól
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: cebulowe knysze

Drożdże, cukier, ciepłe mleko i 2 łyżki mąki połącz, odstaw do wyrośnięcia. Wyrób z resztą mąki, jajkami, stopionym masłem i szczyptą soli, odstaw do wyrośnięcia. Cebule pokrój, zeszklij na oleju, przypraw. Ciasto rozwałkuj, wytnij koła, natnij na brzegach. Ułóż cebulę, ciasto zlep nad farszem. Posmaruj żółtkiem. Piecz 30 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.03.2011 08:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak