Sposób przygotowania

Mięso natrzeć przyprawami, podsmażyć na maśle. Posiekać 2 cebule i 2 ząbki czosnku. Dodać do mięsa z pokrojonym porem, marchewką i selerem. Polać 500 ml bulionu. Dusić ok 40 min. Cukinię, bakłażan i pozostałe cebule pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Przykryć pokrojonym w plasterki pomodorem i pozostałymi ząbkami czosnku. Posypać solą i pieprzem. Polać resztą bulionu, zapiekać w temp. 180 stopni. mięso wyjąć, wywar zmiksować, dodać śmietankę, wymieszać. Podawać z mięsem i zapiekanymi warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !