Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 3 filety
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
seler 0,5 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier
cebula 1 szt
sól
pieprz
oliwa
mąka
koncentrat pomidorowy 0,5 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety obtoczyć w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Cebulę pokroić w plastry, włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać pozostałe warzywa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cukier.
Całość zalać niewielką ilością wody .
Dusić pod przykryciem 20 minut.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę poddusić.
Doprawić do smaku.
Warzywami przykryć usmażoną rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 06.02.2011 21:25
Ryba po grecku - mjami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak