Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej
ocet 1/2 l
cukier 1 łyżeczka
ziele angielskie 2 szt.
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy w zalewie octowej

Mięso wyrób z posiekaną cebulą, jajkiem, bułka tartą, przypraw do smaku. Uformuj małe klopsiki, usmaż na oleju. Przygotuj zalewę: Ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, sól zagotuj z litrem wody. Polej klopsiki zalewą.
Najlepiej smakują na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak