Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczaka i ryżu (na gorąco)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowany kurczak 40 dag
ryż 1 szklanka
zielona papryka 1 sztuka
olej 1 łyżka
majonez 1/2 szklanki
musztarda 2 łyżki
rodzynki 1/2 szklanki
sól do smaku
żółty ser 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczaka i ryżu (na gorąco)

Ser i paprykę pokroić w drobną kostkę. Ryż ugotować z papryką do miękkości w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzać olej, włożyć ryż z papryką, dodać pokrojone w kostkę mięso, majonez, musztardę, rodzynki i ser. Podgrzewać często mieszając aż potrawa będzie gorąca. Podawać prosto z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja40 04.06.2010 09:16
a czy rodzynki są konieczne? bo ja za nimi nie przepadam, a sałatka wydaje się być pyszna, stąd moje pytanie czy jakbym nie dodała rodzynek to zmieni to bardzo smak?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak