Sposób przygotowania

Mak sparzyć i dostawić na całą noc. Na drugi dzień przepuścić przez maszynkę 3 razy. Białka ubić z cukrem i dodawać do nich po jednym żółtku. Następnie dodać mak i pozostałe składniki. Piec ok. godziny. Przestudzone ciasto podzielić na 3 części.
¾ szklanki mleka wlać do garnka wraz z 1 szklanką cukru. Zagotować. Resztę mleka wymieszać z proszkiem budyniowym i dolać do gorącego mleka. Poczekać aż masa zacznie gęstnieć. Dodać 2 żółtka i całość zmiksować. Zimny budyń połączyć z masłem i margaryną utartą na puszystą masę. Następnie dodać kawę rozpuszczalną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody (można także do masy dodać nieco alkoholu). Powstałą masą smarować nasze upieczone placki.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    piękny i pyszny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    slicznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wyszedł chyba idealnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    niciapn

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super wygląda i na pewno też tak smakuje:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zachwycający :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !