Sposób przygotowania

Jaja gotujemy przez 10 minut w dużej ilości wody. Wymieszać z sosem sojowym herbatę, sól, gałkę muszkatołową, goździki i cynamon. Wyjąć jaja. Lekkimi uderzeniami łyżeczki opukać skorupki na całej powierzchni do uzyskania równomiernych, siateczkowatych pęknięć i z powrotem włożyć jaja do wody. Wlać do wody wcześniej przygotowany sos. Przykryć i gotować przez 45-60 minut. Odstawić do ostygnięcia. Włożyć na dwa dni do lodówki. Obrać jaja ze skorupki. Pokroić na połówki i gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z czymś takim jeszcze nigdy się nie spotkałam ... intrygujące !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !