Sposób przygotowania

Kurczaka pokroic w paski, posypac sola, pieprzem, tymiankiem, oregano, skropic oliwa i odstawic na conajmniej 3 godziny do lodowki. Na rozgrzanym oleju podsmazyc pokrojona w kostke cebule i czosnek. Kurczaka opruszyc w mace i smazyc na zloty kolor.Dodac koncentrat pomidorowy i podlewac winem. Jak odparuje mniej wiecej polowa ilosci plynow nalezy dodac pomidory i lisc laurowy. Dusic nasze miesko ok 40 minut na malym ogniu. Przed podaniem posypac duza iloscia drobno posiekanej natki pietruszki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !