Sposób przygotowania

Pieczarki drobno posiekać, cebulę pokroić w drobna kostkę. W garnku roztopić masło dodać cebulę i mieszając usmażyć na szklisto. Dodać pieczarki i wszystko razem dusić pod przykryciem 5 minut. Marchew obrać, pokroić w paseczki i dodać do pieczarek razem z pokrojonym w kostkę mięsem z kurczaka. Warzywa z mięsem zalać litrem zimnej wody, dodać kostkę bulionu oraz sól i pierz do smaku, liść laurowy. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Dodać kukurydzę i gotować kolejne 15 minut. Śmietanę rozrobić z mąką, wlać do zupy i mieszając zagotować. Posypać świeżą natką.
SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna zupa;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !