Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zapiekanka po bawarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa podwawelska 250 gram
pomidory 2 szt
masło 3 lyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1 szt
boczek wędzony 100 gram
kapusta kiszona 500 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka po bawarsku

Obrane i podgotowane ziemniaki krimy w plstry.Pomidory kroimy w plastry, bez skory. Boczek i kielbase kroimy w kostke i podsmazamy, w trakcie dodajemy cebule i kapuste kiszona.Dusimy ok 10 minut i doprawiamy sola i pieprzem do smaku. W żaroodpornym naczyniu wykladamy na przemian ziemniaki, pomidory i kapuste z kielbasa.Posypujemy bułką tartą i obkladamy plastrami masła. Zapiekamy ok 50 minut w 170 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 26.03.2011 20:12
smaczna
grazia1 26.03.2011 20:12
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak