Sposób przygotowania

Kapustę przekroić wzdłuż na pół i pokroić w paski. Rzodkiewki pokroić w plastry. Pomidory pokroić w ćwiartki, a potem w grubsze plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie warzywa delikatnie wymieszać w salaterce. Jajka obrać i pokroić na cząstki, dodać do warzyw. Majonez wymieszać z jogurtem, wymieszać z bazylią i oregano, doprawić sokiem z cytryny. Sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać. Doprawić pieprzem i solą. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu udekorować jajkiem.
SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam sałatki z kapustą pekińską;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Ja też uwielbiam takie sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !