Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
kukurydza 1/2 puszki
rzodkiewki 1 pęczek
pomidory 2 sztuki
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
bazylia 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Kapustę przekroić wzdłuż na pół i pokroić w paski. Rzodkiewki pokroić w plastry. Pomidory pokroić w ćwiartki, a potem w grubsze plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie warzywa delikatnie wymieszać w salaterce. Jajka obrać i pokroić na cząstki, dodać do warzyw. Majonez wymieszać z jogurtem, wymieszać z bazylią i oregano, doprawić sokiem z cytryny. Sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać. Doprawić pieprzem i solą. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu udekorować jajkiem.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.02.2011 00:10
Ja też uwielbiam takie sałatki
MAR3STA 19.02.2011 13:01
uwielbiam sałatki z kapustą pekińską;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak