Sposób przygotowania

Posiekac cebulke i podsmazyc na miewielkiej ilosci tluszczu.Posypac papryka slodka i ostra i dodac odrobine bulionu.Poddusic do momentu az bulion odparuje.Wołowine pokroic w kostke i podsmażyc. Kiedy nabierze złotego koloru podlewac bulionem, dodac cebule i zmiarzdzony czosnek, pomidory z puszki i pokrojona w kostke papryke czerwona i zółtą.Podsmażyć i zalać całośc bulionem tak by zakrywal wszystkie skladniki. Jesli bulion wyparowuje uzupełniamy jego braki. Gdy mieso nam zmieknie dodajemy obrane pokrojone w kostke ziemniaczki. Gotujemy ok 30 minut az ziemnaiaki zmiekna. Podawac posypane natka pietruszki

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    to lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !