Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gram
ziemniaki 500 gram
pomidory w puszce 1 puszka
cebula 1 duza
czosnek 2-3 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyzki
bulion drobiowy
sól
pieprz
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Posiekac cebulke i podsmazyc na miewielkiej ilosci tluszczu.Posypac papryka slodka i ostra i dodac odrobine bulionu.Poddusic do momentu az bulion odparuje.Wołowine pokroic w kostke i podsmażyc. Kiedy nabierze złotego koloru podlewac bulionem, dodac cebule i zmiarzdzony czosnek, pomidory z puszki i pokrojona w kostke papryke czerwona i zółtą.Podsmażyć i zalać całośc bulionem tak by zakrywal wszystkie skladniki. Jesli bulion wyparowuje uzupełniamy jego braki. Gdy mieso nam zmieknie dodajemy obrane pokrojone w kostke ziemniaczki. Gotujemy ok 30 minut az ziemnaiaki zmiekna. Podawac posypane natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 07.02.2011 00:06
to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak