Sposób przygotowania

KROIMY CEBULE W KOSTKĘ I CZOSNEK
WRZUCAMY TO NA ROZGRZANY OLEJ I DODAJEMY
NATKĘ PIETRUSZKI.
NA WOLNYM OGNIU MISZAJĄC POWOLI, DODAJEMY
KOLEJNO 1 KG POMIDORÓW OBRANYCH ZE SKÓRKI
I POKROJONYCH W KOSTKĘ. DUSIMY WSZYSTKO
NA WOLNYM OGNIU POD POKRYWKĄ OK.30 MIN
AŻ WSZYSTKO ZGĘSTNIEJE.
DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY,
1/2 SZKLANKI WINA
LUB SZKLANKE SOKU POMIDOROWEGO.
PRZYPRAWIAMY WSZYSTKO PIEPRZEM I SOLĄ.
PO UZYSKANIU KONSYSTENCJI SOSU WSZYSTKO ODSTAWIAMY
DO WYTYGNIĘCIA.
NA SAMYM KOŃCU WKRAJAMY
DROBNO POSIEKANĄ BAZYLIĘ

SOS \"SUGO\"
MOŻEMY DODAWAĆ DO MAKARONU SPAGETTI
RYB, RYŻU, DO GOŁABKÓW

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    pomyśle
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !