Przepis i sposób przygotowania na: SOS \"SUGO\" pomidorowy
WRZUCAMY TO NA ROZGRZANY OLEJ I DODAJEMY
NATKĘ PIETRUSZKI.
NA WOLNYM OGNIU MISZAJĄC POWOLI, DODAJEMY
KOLEJNO 1 KG POMIDORÓW OBRANYCH ZE SKÓRKI
I POKROJONYCH W KOSTKĘ. DUSIMY WSZYSTKO
NA WOLNYM OGNIU POD POKRYWKĄ OK.30 MIN
AŻ WSZYSTKO ZGĘSTNIEJE.
DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY,
1/2 SZKLANKI WINA
LUB SZKLANKE SOKU POMIDOROWEGO.
PRZYPRAWIAMY WSZYSTKO PIEPRZEM I SOLĄ.
PO UZYSKANIU KONSYSTENCJI SOSU WSZYSTKO ODSTAWIAMY
DO WYTYGNIĘCIA.
NA SAMYM KOŃCU WKRAJAMY
DROBNO POSIEKANĄ BAZYLIĘ
SOS \"SUGO\"
MOŻEMY DODAWAĆ DO MAKARONU SPAGETTI
RYB, RYŻU, DO GOŁABKÓW