Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w sosie z czarnych jagód

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki 680g oczyszczonych
mąka kukurydziana 1 łyżka
sól
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w sosie z czarnych jagód

Krewetki gotujemy w bulionie. Wyjmujemy i ostudzamy. W wodzie mieszamy mąkę, sok z cytryny, sól i cukier. Zagotować. Dodajemy jagody i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Ostudzamy. Sos wlewamy do salaterki, a na wierzch kładziemy krewetki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 28.12.2011 12:56
ta potrawa z pewnością świetnie wygląda i smakuje
barbara11561 11.09.2011 07:21
no,no ale brzmi.....
Ania67 18.03.2011 11:37
Ekstrawagancja na talerzu- brawo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak