Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5-6 sztuk
ser żółty 5-6 łyżek
szczypiorek 2-3 łyżeczki
szynka konserwowa 3-5 plasterków
pomidorki koktajlowe 3-4 sztuk
majonez 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo. Następnie po ostudzeniu obrać je ze skorupki i przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtko. Rozgnieść je widelcem i połączyć z majonezem, dodać starty na tartce ser żółty i pokrojoną w kosteczkę szynkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Powstałą masą napełniać białka. Na każdej jednej połówce układać cząstkę pomidorka. I wszystko posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak