Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

AIER KONIAK

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 5 sztuk
cukier 25 dkg.
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 1/3 l.
wódka 0,5 l.

Przepis i sposób przygotowania na: AIER KONIAK

Żółtka utrzeć z cukrem zwykłym i cukrem waniliowym, utrzeć na tzw. puch. Do ubitych żółtek powoli wlać mleko, cały czas mieszać. Na sam koniec, wciąż mieszając, wlać powoli wódkę. Odstawić na 3 h., tak aby składniki dokładnie się połączyły.
SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 05.03.2013 16:27
super,zrobie na święta
agnieszka214 02.10.2011 16:56
uwielbiam
Monika193
Monika193 19.02.2011 11:37
ja również bardzo lubię
MAR3STA 16.02.2011 16:25
własnej roboty jest zniewalający;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak