Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia z bakaliami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 15 dag
pszenica 15 dag
miód 15 dag
rodzynki 10 dag
migdały 10 dag
orzechy włoskie 10 dag łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia z bakaliami

Pszenicę musimy namoczyć a potem ugotować . Odstawiamy niech sobie stygnie .Mak zalewamy aby napęczniał . Potem zmielić go parę razy , myślę że wystarczy 2 razy . Do tego maku dodajemy miód, dodajemy rodzynki , najlepiej aby były umyte najpierw a potem suche . Jeszcze orzechy posiekane i migdały , a na koniec pszenicę . Wszystkie składniki dokładnie wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 24.09.2013 08:30
bardzo smaczne
babcia
babcia 04.03.2013 10:05
lubię taką
Dorian 13.01.2012 09:10
pycha
smakoszek 26.06.2011 07:58
Bomba;)
accee 16.03.2011 23:45
Extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak