Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrygi w boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostrygi 26
sok z cytryny 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżeczka posiekanej
boczek 13 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrygi w boczku

Ostrygi wyciągamy z muszli. Mieszamy sok z cytryny z przyprawami. Tym sokiem polewamy ostrygi i odstawiamy na 15 minut. Każdą ostrygę następnie zawijamy w pół plastra boczku, a całość łączymy wykałaczką. Pieczemy w piekarniku, aż boczek będzie kruchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.11.2011 23:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak