Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z bitą śmietaną i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana trzydziestka 1/2 litra
galaretka 2 sztuki
Biszkopt 1 sztuka
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bitą śmietaną i galaretką

Jedną galaretką rozpuścić w szklance wody. Śmietanę ubić na sztywno, powoli dodawać tężejącą galaretkę. Wymieszać. Na biszkopt wylać śmietanę, ułożyć dowolne owoce (najlepiej świeże, sezonowe) i zalać drugą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 06.02.2011 19:24
Proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak