Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z grzybkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 80 dag
jajko 2
wędzony boczek 30 dag
natka pietruszki 1 łyżeczka
cebula
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z grzybkami

Polędwiczki troszkę musimy rozbić , grzyby ugotujmy sobie wcześniej a potem tylko drobno nożem pokroić . Na patelnie wykładamy grzybki z cebulą doprawiamy sola i pieprzem i podsmażamy . Potem ostudzić i wymieszać z jajkami i natką . Polędwiczki smarujemy cieniutko tym farszem i zwinąć w rulonik i zawinąć jeszcze w cienko pokrojone plastry boczku . Smażymy długo , ponieważ jest to grube mięsko , najlepiej na małym ogniu . Podajemy ze smażonymi ziemniakami i sosem przyrządzonym z wywaru z gotowania grzybów i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 13.11.2012 00:20
muszą być pyszne
babcia
babcia 13.11.2012 00:20
muszą być pyszne
smakoszek 09.10.2012 18:15
bardzo ciekawe wykonanie
Tomasz17 19.06.2011 10:45
ciekawe bardzo połączenie i na pewno wyśmienity smak
ElizaT 17.02.2011 23:35
niezłe
traktorek 07.02.2011 10:36
moje dwa ulubione składniki w jednym daniu pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak