Sposób przygotowania

Pałki opłukałam i osuszyłam. Sosy wlałam do miski, dodałam chili, miód i olej, wymieszałam. Włożyłam pałki, obtoczyłam w mieszance i odstawiłam do lodówki na kilka godzin. Co jakiś czas, co 2-3 godziny, obracałam je żeby mięso ze wszystkich stron przeszło smakiem marynaty. Następnie ułożyłam pałki w brytfannie i piekłam ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st.. W trakcie pieczenia podlałam je niewielką ilością wody żeby nie wyschły i posmarowałam resztką marynaty, która pozostała w misce.
Trzeba uważać bo dodatek miodu sprawia, że skórka bardzo łatwo i szybko się rumieni - można mięso przykryć folią aluminiową jeśli dzieje się to zbyt szybko.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wygladaja apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    coś dla mnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajne
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    apetyczne, aż chce się zjeść:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pałeczki przyrządzone w takiej marynacie muszą smakować doskonale:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wyglada osstro
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    łał super wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    Oj muszę wypróbować bo wyglądają apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    kusząca propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    apetyczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    apetyczne bardzo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    niespotykany i kreatywny przepis- smakowity :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    a z czym najlepiej smakują ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja najczęściej robię je jako przekąskę imprezową a goście biorą po prostu w rękę - do tego różne sałatki i pieczywo, ale można podać z ziemniakami albo ryżem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !