Sposób przygotowania

Masło posiekałam z mąką, dodałam zmielony twaróg, ekstrakt waniliowy i sól - zagniotłam miękkie ciasto. Zawinęłam je w folię i włożyłam na kilka godzin do lodówki. Można je przygotować np. wieczorem jednego dnia a ciastka piec następnego.
Gruszki obrałam, usunęła gniazda nasienne a miąższ pokroiłam w kosteczkę. Dodałam 3 łyżki dżemu malinowego i wymieszałam.

Ciasto podzieliłam na 5 części i każdą rozwałkowałam niezbyt grubo, ok.3 mm, na kształt koła. Każde koło pokroiłam na trójkąty. Przy brzegu każdego nałożyłam po 1 łyżeczce owocowego nadzienia i zwinęłam rogaliki zlepiając końce. Ułożyłam je w niedużych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam ok. 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.. Gdy ładnie się zrumienią są gotowe. Po przestygnięciu, ale jeszcze ciepłe, posmarowałam cienko lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z gruszką nie robiłam ,warto zrobic .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Rewelacyjne !
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetne połączenie smaków.Gruszka i malina-mmm.Rozmarzyłam się!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ewka , Ty się nie \"rozmazuj \"tylko bier się za pieczenie , bo Pyza ci nie da!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Pyza da, bo czemu miałaby nie dać, ale lepiej upiec samemu bo na prawdę pyszne są!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo mi sie podobaja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    rewelacyjne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !