Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche ciasto z rabarbarem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier puder 0,5 szkl
margaryna 1 kostka
jajko 2 szt
proszek do pieczenia łyżka 1 lyzeczka
rabarbar 0,5-1 kg
cukier drobny 0,5-1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasto z rabarbarem

z zolteki pozostalych skladnikow zagniatamy ciasto.dzielimy na dwie nierowne czesci,jedna wieksza i mniejsza.wstawiamy na ok.1 godz do lodowki.Przygotowujemy rabarbar.obieramy,myjemy i kroimy w drobe czastki.zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok.15 minut.Wieksza czesc ciasta wykladamy na blache wylozona papierem i podpiekamy ok.15 minut.wyjmujemy,wykladamy na nie osaczone czastki rabarbaru,ubita piane z 2 bialek z polowa szklanki cukru,reszte ciasta scieramy na piane.pieczemy jeszcze ok.30 minut na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 22.06.2011 10:06
super
Kate131 08.06.2011 07:11
pycha
ewelina/bunia 27.09.2010 20:18
pyszne
IZABELA29 26.07.2010 16:27
dodałam do swojej księgi to mi się nie zgubi ale i tak muszę go sobie przepisac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak