Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy mieszamy z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, aby nie powstały grudki.

Żółtka ucieramy z cukrem jak na „kogiel-mogiel”, po czym łączymy je z mlekiem wymieszanym z mąką. Dokładnie mieszamy.

Resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Dodatkowo możemy zeskrobać wnętrze laski waniliowej dla wyrazistszego smaku. Zestawiamy z ognia, dodajemy przygotowaną masę czekoladową i ponownie wstawiamy na gaz (tym razem niewielki). Gotujemy cały czas mieszając do czasu, aż budyń zgęstnieje.

Budyń przelewamy do salaterek i przyozdabiamy posypką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wygląda apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka domowa..
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny;)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    jeden z moich ulubionych smaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    domowy zawsze smaczniejszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z chęcią bym dziś zjadła taki budyń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !