Sposób przygotowania

Rybę czyścimy, osuszamy. Kroimy na porcje i solimy. Na patelni nagrzewamy olej. Rybę panierujemy w mące i smażymy z obu stron. Układamy w naczyniu.

Marchew i seler ucieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na lekko złoty kolor. Dodajemy do cebuli utarte warzywa i zalewamy wodą na tyle aby przykryć tylko warzywa. Doprawiamy Kucharkiem do smaku i dosypujemy suszoną pietruszkę. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy koncentrat pomidorowy. Odstawiamy do ostygnięcia i nakładamy na ryby. Odstawiamy na kilka godzin, aby ryba przeszła smakiem warzyw i powstałego sosu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !