Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczana babka z cebula

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 4 łyżki
cebula 2 sztuki
ziemniaki 15 sztuk
słonina 50 gram
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczana babka z cebula

1.Surowe ziemniaki cienko kroimy i mieszamy z mąką. Dodajemy sól i pieprz według uznania.
2.Cebulę podsmażamy z kawałkami słoniny i dodajemy do ziemniaków. Masę przekładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego i polewamy roztopionym masłem.
3.Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak