Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z DODATKIEM JABŁKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 7 sztuk
boczek wędzony 20 dkg.
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
pomidory 4 sztuki
cebula 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
kiełbasa 15 dkg.
natka pietruszki pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z DODATKIEM JABŁKA

Pokrojony w cienkie słupki boczek podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paski paprykę. Całość zalać ok 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem ok 10 minut. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z pokrojoną w plasterki kiełbasą, pomidorami dodać do reszty. Doprawić pieprzem i mieloną papryką. Gotować przez ok 5 minut. Rozłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak