Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
grzyby suszone 3-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

Grzyby namoczyć w wodzie na 2-3 godziny (ja zazwyczaj moczę ich dużo więcej jednak do zupy dodaję tyle ile jest podane resztę oddzielnie gotuję i wykorzystuję potem do pasztecików). Warzywa umyć i dowolnie pokroić a następnie ugotować z nich wywar dodając same grzyby bez wody. Osobno ugotować buraczki, następnie je obrać i zetrzeć na tartce. Wywar przecedzić i dodać do niego buraczki i chwilkę pogotować. Na końcu barszczyk przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Można także dla lepszego smaku dodać łyżkę soku malinowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 06.02.2011 15:21
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak