Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort śmietanowo-bezowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dag
jajko 4 szt
cukier waniliowy 2 szt.
migdały mielone 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżki
śmietana kremówka 2 op duże
bezy 10 dag
cukier 3/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowo-bezowy

Jajka ubić z połową szklanki cukru i 1 cukrem waniliowym, dodać migdały, mąkę i proszek do pieczenia. Włożyć do tortownicy, upiec w temp. 180 stopni około pół godziny. Ubić śmietanę z resztą cukru i cukrem waniliowym, połączyć z żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Zostawić 10 łyżek masy śmietanowej. Ciasto rozkroić na 3 placki, przełożyć resztą masy. Wierzch posmarować odłożoną masą śmietanową i posypać pokruszonymi ezami. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.06.2011 00:44
fajne
Kate131 15.05.2011 09:46
pysznosci
patusia 06.02.2011 15:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak