Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LASAGNE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry lazanii 250 g.
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Bulion grzybowy 1/2 szkl.
mięso mielone 0,5 kg.
sól do smaku
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sos beszamelowy 2 szkl.
żółty ser 20 dkg.
olej do smażenia
śmietana 1/2 szkl.
grzyby suszone 5 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: LASAGNE

Grzyby namoczyć w wodzie, wyjąć aż będą miękkie, odcedzić, pokroić na drobno. Na oleju usmażyć mięso, pokrojoną cebulę, pokrojony czosnek. Całość zalać bulionem i dusić ok 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać grzyby. Śmietanę zagęścić mąką i dodać do reszty. Lazanie wrzucić do osolonego wrzątku, chwilę gotować. Podgrzać sos beszamelowy i dodać do całości. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami na przemian farsz z mięsa i lazanie. Wierzch posypać serem i zapiekać około 40 minut. Po wyjęciu posypać natką. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.03.2011 22:01
uwielbiam to danie
IKrakowianka 24.02.2011 00:22
Zgadzam się, pyszne!
MAR3STA 21.02.2011 16:15
co za pyszności;)
hastalavista 17.02.2011 00:33
uwielbiam!
Margo1 15.02.2011 10:49
mniam moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak