Sposób przygotowania

Cytryny najlepiej najpierw sparzyć i położyć na papierowym ręczniku. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żelatynę zalewamy 4 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na parę minutek. Porem dodaj sok z cytryny i wstawiamy to naczynie do gorącej wody i mieszamy aż samo się rozpuści. Z jajek oddzielamy żółtka od białek . Żółtka ucieramy z cukrem a z piany robimy pianę . Żelatyna ma być chłodna . Białka łączymy z żółtkami , i do tej masy wlewamy żelatynę wymieszaną z sokiem cytrynowym . Ten krem gotowy nakładamy do salaterek lub pucharków , dekorujemy listkami i plastrami z cytryny . Wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetny krem
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    chyba powinno być \"z białek pianę\"
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !