Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta marynowana ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 2 kg
śliwki węgierki 1/2 kg
cynamon 1 łyżka
pieprz 15 zaren
ziele angielskie 15 ziaren
Goździki całe Prymat 15 szt
woda 2 l
sól 3 łyżki
cukier 10 łyżek
ocet 10 % 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta marynowana ze śliwkami

Kapuste poszatkować i włożyc do miski następnie posypać solą i wymieszać. Odstawić na 2-3 godziny. Następnie odcisnąć, dodać połowki wypestkowanych śliwek i cyneamon później wymieszać. Na dno słoików wyłozyć po kilka ziaren pieprzu, ziela i goździków. Układać kapuste do 2/3 wysokośći słoików.
Zalewa: wodę zagotować z octem, solą i cukrem.
Gorocą zalewą zalać kapuste. Słoiki starannie zamknąć i pasteryzować około 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.04.2013 13:05
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak