Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupa krem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zielone szparagi 40 dag
bulion drobiowy 5 szklanek
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 1\\2 szklanki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupa krem

Szparagi obieramy , płuczemy , i gotujemy w wodzie , gdzie sypiemy trochę soli i cukru. Jak odcedzimy to miksujemy z połową bulionu potem musimy przetrzeć przez sitko.Wyjmujemy patelnię nakładamy łyżeczkę masła , i mąkę robimy zasmażkę , potem wlewamy śmietanę i pozostały bulion . Mieszamy i łączymy z przetartymi szparagami. Gotujemy tylko 5 minutek. Na koniec jeszcze próbujemy smak i możemy zupkę podawać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 16.07.2011 22:06
bardzo exkluzywna,na elegancki obiad
ElizaT 20.03.2011 11:16
zupy krem są według mnie dobry rozwiązaniem na obiad co jakiś czas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak