Sposób przygotowania

Grzyby najlepiej namoczyć na całą noc lub przynajmniej na 2-3 godziny. Następnie w tej samej wodzie ugotować je do miękkości na wolnym ogniu. Warzywa obrać i dowolnie pokroić zalać je wodą i dodać do nich wywar z grzybów (żeby zupa nie była zbyt esencjonalna) dodać listek i pieprz. Gotować do miękkości warzyw. Następnie wywar przecedzić doprawić do smaku solą i pieprzem a także można dodać nieco soku z cytryny. Taką zupkę podaję czystą jako dodatek do pasztecików, które robię z ugotowanych grzybów. Można także podać ją z łazankami.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam grzybową!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super aromatyczna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !