Sposób przygotowania

4 żółtka utrzyj z cukrem. Wymieszaj z orzechami. Dodaj cukier waniliowy i czekoladę. Masę połącz z pianą ubitą z 4 białek. Z mąki, masła, 1 jajka, smalcu i śmietany zagnieść ciasto. Rozwałkuj na dwa placki. Jeden ułóż na spodzie blachy przykrytej pergaminem. Rozsmarują orzechowe nadzianie. Przykryj drugim plackiem. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzone można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Takiego ciasta, to ja nie robiłam, ale z przepisu wynika, że jest dobre.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !