Sposób przygotowania

Ciasto: Cukier, śmietanę i żółtka utrzeć. Dodać mąkę, margarynę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części, jedna powinna być dużo większa. Mniejsza cześć zamrozić. Większą rozłożyć równomiernie na blasze. Nadzienie: Jabłka pokroić na 8 części usuwając z nich środki. Następnie poukładać na ciasto. Oprószyć cukrem pudrem i rodzynkami. Piana: Białka ubić z cukrem, następnie dodawać po woli kisiel. Gdy masa będzie jednolita, rozłożyć ją równomiernie na jabłka. Całość zakryć zamrożonym ciastem,można je zetrzeć na tarce lub najnormalniej po rozkładać. Piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut. Gdy ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomite ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !