Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w płatkach migdałowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
masło 4 łyżki
mąka 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżeczka
płatki migdałowe 10 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w płatkach migdałowych

Karpia gotowego , czyli w dzwonkach posolić i odstawić na pół godzinki . Potem wkładamy go do naczynia żaroodpornego , na ty karpiu kładziemy kawałki masełka, tylko połowę i pieczemy 15 minut w 180 st. potem wyjmujemy ,smarujemy śmietaną wymieszaną z mąką , obkładamy płatkami , polewamy resztą roztopionego masła i pieczemy jeszcze 10 minutek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 28.10.2012 16:27
pyszny
Marzena34 04.12.2011 20:56
wigilijne,wspaniałe
ElizaT 19.03.2011 11:10
robię ryby podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak