Sposób przygotowania

Dymki pokroić w plasterki. Cebulę, czosnek obrać, drobno posiekać. Część tymianku i rozmarynu odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Kotlety lekko rozbić. Posypać solą i pieprzem. Rozłożyć na nich suszone pomidory, połowę dymek i ziół. Mięso ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej roladki. Dodać czosnek, cebulę, pozostałe zioła. Podlać bulionem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień, gotować pod przykryciem 10 minut. Roladki wyjąć, trzymać w cieple. Na patelni przyrządzić sos pomidorowy: Na patelnię po smażeniu roladek przełożyć rozgniecione pomidory z puszki. Dodać koncentrat pomidorowy, fasolę (odsączoną z zalewy) oraz odłożoną dymkę. Zagotować, następnie zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem. pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem. do gotowego sosu włożyć roladki, podgrzać. Danie udekorować odłożonymi ziołami. Podawać z bagietką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !