Sposób przygotowania

Obrać i pokroić w kawałki jabłka. wymieszać z rodzynkami, posiekanymi orzechami włoskimi, bułką tartą, cukrem waniliowym i cynamonem. Płaty gotowego ciasta francuskiego ułożyć na stolnicy tak, by dłuższe boki ciasta zachodziły na siebie na około 1 cm. delikatnie rozwałkować ciasto, by połączyć oba płaty. Na środku ułożyć nadzienie jabłkowe. Przełożyć przez nie jeden bok ciasta i posmarować rozkłóconym jajkiem. Przełożyć przez niego drugi bok ciasta. Struclę zwinąć w podkowę. Ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. piec 20 minut. następnie obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec przez kolejne 20 minut. Gdy strucla przestygnie, oprószyć ja cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !