Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla z jabłkami i bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
rodzynki 100 gram
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cynamon Prymat 1 łyżeczka
ciasto francuskie 2 płaty
orzechy włoskie 60 posiekane
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: strucla z jabłkami i bakaliami

Obrać i pokroić w kawałki jabłka. wymieszać z rodzynkami, posiekanymi orzechami włoskimi, bułką tartą, cukrem waniliowym i cynamonem. Płaty gotowego ciasta francuskiego ułożyć na stolnicy tak, by dłuższe boki ciasta zachodziły na siebie na około 1 cm. delikatnie rozwałkować ciasto, by połączyć oba płaty. Na środku ułożyć nadzienie jabłkowe. Przełożyć przez nie jeden bok ciasta i posmarować rozkłóconym jajkiem. Przełożyć przez niego drugi bok ciasta. Struclę zwinąć w podkowę. Ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. piec 20 minut. następnie obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec przez kolejne 20 minut. Gdy strucla przestygnie, oprószyć ja cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 27.05.2011 19:07
pycha
Krystyna32 08.04.2011 08:49
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak