Sposób przygotowania

Biszkopt
Białka ubić na sztywną pianę, dodając powoli cukier, żółtka, wymieszać.
Mąkę, kakao wymieszać z proszkiem do pieczenia, lekko wkręcić do piany, wymieszać.
Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 30 minut w 175 stopni.
Przygotować krem karpatka według przepisu na opakowaniu.
Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na połowę.
Pierwszą część ciasta posmarować dżemem, przykryć drugą częścią ciasta, posmarować dżemem, a na dżem wyłożyć gotowy krem karpatka.
Na kremie zrobić kleksy z polewy czekoladowej i posypać orzechami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !