Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ulubione

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem porzeczkowy
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ulubione

Biszkopt
Białka ubić na sztywną pianę, dodając powoli cukier, żółtka, wymieszać.
Mąkę, kakao wymieszać z proszkiem do pieczenia, lekko wkręcić do piany, wymieszać.
Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 30 minut w 175 stopni.
Przygotować krem karpatka według przepisu na opakowaniu.
Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na połowę.
Pierwszą część ciasta posmarować dżemem, przykryć drugą częścią ciasta, posmarować dżemem, a na dżem wyłożyć gotowy krem karpatka.
Na kremie zrobić kleksy z polewy czekoladowej i posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 07.02.2011 00:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak