Sposób przygotowania

Warzywa obrać. Marchew, por i seler drobno pokroić. Cebulę posiekać. Ziemniaki pokroić w większą kostkę. Kapustę odcisnać, poszatkować. W garnku rozgrzać olej, zrumienić na nim kiełbaski. Kiełbaski wyjąć. W garnku zeszklić cebulę. Dołożyć pokrojone wcześniej warzywa. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zalać bulionem. doprowadzić do wrzenia, potem zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 20 minut.
Warzywa z wywarem zmiksować na gładko. Dodać kapustę i pokrojone w plasterki kiełbaski. Zagotować. Przyprawić do smaku. Gotową zupę rozlać do kokilek. Każdą porcję udekorować kleksem kwaśnej śmietany. posypać szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !