Sposób przygotowania

Białka wymieszać z wodą mineralną i ubić na sztywną pianę. Pod koniec dosypać 15 dag cukru. Kolejno dodawać żółtka. Mąkę pszenną wymieszać z kakao, mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dodawać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej pergaminem blachy (32x38 cm). Piec 10-12 minut w temp. 200 stopni. Upieczony biszkopt przełożyć na ściereczkę posypaną łyżką cukru. Zwinąć w roladę i odłożyć do wystudzenia.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, a gdy spęcznieje, rozpuścić. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z kawą cappucino w proszku, a następnie połączyć z żelatyną. Banany obrać. skropić sokiem z cytryny.
Ciasto rozwinąć, rozsmarować na nim połowę tężejącego kremu cappucino. Ułożyć na nim banany. Ciasto ponownie zwinąć. wierzch rolady posmarować resztą kremu. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posypać wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny deser:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    przepyszne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    brzmi ciekawie, muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !