Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsa wieprzowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 350 g
ser żółty 200 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
tłuszcz
wieprzowina 1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsa wieprzowego

Wieprzowinę rozbić tłuczkiem na cienki płat.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu.
Ser zetrzeć na tarce, dodać razem z cebulą i przyprawami do mięsa mielonego, dokładnie masę wyrobić.
Na płacie mięsa wieprzowego, rozsmarować masę i płat mięsa zawinąć w roladę, obwiązać sznurkiem i włożyć do brytfanny.
Piec 1, 25 godz w 190 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 26.08.2011 12:38
SUPER
Smakosz6 15.04.2011 12:07
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Smakosz6 15.04.2011 12:06
mmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak