Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1 kostka
cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
jaja 6 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanka.

Palmę,cukier,wodę oraz kakao zagotowac.Masę ostudzic. Do masy dodac żółtka,mąkę,proszek do pieczenia.Wylac na blachę. Białka ubic na sztywną pianę,dodac 1 szklankę cukru.Pod koniec ubijania dodac wiórki kokosowe.Masę wylac na masę ciemną.Piec w temp.180 stopni przez około godzinę.Po upieczeniu polac polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.10.2011 20:46
fajny placek
alaaa 02.07.2011 19:39
pychota,polecam
irenka 26.06.2011 11:40
przepyszne
Elżbieta17 14.05.2011 10:13
Lubię takie ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak