Sposób przygotowania

Śledzie zamoczyć na całą noc w wodzie. Rano wyjąć z wody. Pokroić cebulę. Pietruszkę i marchewkę zetrzeć na grubej tarce. Zalewamy wszystko w rondelku olejem i dusimy. Potem dodajemy przecier i troszkę keczupu, soli, pieprzu. Następnie wyciskamy sok z cytryny. Wszystko to wymieszać. Śledzie kroić w kostkę. Zalać ostudzonym sosem z jarzynami, aby posiedziały 3-4 godziny.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Mój mąż bardzo lubi tak przygotowane śledzie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotka jednym słowem :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam takie śledzie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pyszne
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha sledzik
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super , lubię
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super , lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię śledzie i tak przyrządzone też będą mi smakowały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !